Bellen

In onze buurt

Les gîtes du Rancourt beveelt u zijn voorkeuradresjes aan ... in de buurt van SAINTE ODE

Cultureel erfgoed
op 19.2 Km in onze buurt

Château Féodal de La Roche-en-Ardenne

   Ga terug in de tijd en ontdek de ruïnes van het beroemde feodale kasteel dat uitkijkt over het charmante stadje La Roche-en-Ardenne. De ruïnes van het middeleeuwse kasteel, gebouwd tussen de 11e-12e en 13e eeuw, domineren de vallei. Ze zijn genesteld tussen een lus van de Ourthe en de steile hellingen van de Deister-heuvel en vallen op door hun donkere en indrukwekkende massa. In bepaalde periodes van het jaar vinden er in het kasteel verschillende activiteiten plaats, zoals boogschieten en ambachten, valkerijshows, enz. Op sommige avonden, rond het vallen van de avond - behalve bij slecht weer -, kan je zelfs de geest van gravin Berthe de La Roche zien ronddwalen op de ruïnes van het kasteel, op de plek van haar tragische dood.   Niet te missen (raadpleeg onze Facebookpagina voor meer details): Zomeractiviteiten en -animaties op het Kastee l van zaterdag 6 juli tot zondag 25 augustus. De bar is geopend van 11 tot 17u. De geluids- en lichtshow van het spook van Berthe , gratis en zichtbaar vanuit het stadscentrum, van zaterdag 6 juli tot zaterdag 24 augustus, van 22 tot 22u20/30, behalve bij regen of hevige wind. Het grote jaarlijkse vuurwerk van La Roche-en-Ardenne , 20 juli (duur van 20 min., na het spektakel van Berthe). Het Middeleeuwse weekend , zaterdag 27 en zondag 28 juli. Toegangsprijs:  6.5 € per kind (tussen 3 en 12 jaar) + €2/p.p. bij animaties . 8.5 € per volwassene (vanaf 2 jaar) + €2/p.p. bij animaties . Groepstarief (+ 15 personen ): 0.50 € korting p.p.   Op reservatie via e-mail: E-mail: info@chateaudelaroche.be Gidsbeurt: 50 € per gids. Gidsbeurt met degustatie van lokale producten: 27 € p.p.  Goed om weten:  In geval van sneeuw en/of ijs wordt het kasteel wellicht gesloten. Uw ticket blijft dan geldig tot op een latere datum.    Het kasteel is elke dag geopend van 10 tot 18u. De laatste toegang is een half uur voor sluitingstijd. De duur van uw bezoek bedraagt ongeveer 45 minuten.     De toegang is helaas moeilijk voor mensen met beperkte mobiliteit.   Gelieve per mail te reserveren vanaf 15 personen : info@chateaudelaroche.be .   Wij wensen u een aangenaam bezoek aan ons prachtig kasteel! Het team van het Feodale Kasteel van La Roche-en-Ardenne.
Michel&Dominique Rosière-Lambert
Waarom we u dit aanbevelen
De ruïnes van het beroemde feodale kasteel met uitzicht op het charmante stadje La Roche-en-Ardenne. Het is een feodaal kasteel uit de 9e eeuw. De torens en schietgaten herstellen een middeleeuwse en voorouderlijke sfeer.
Culturele activiteiten
op 28.3 Km in onze buurt

Grotten van Hotton

PAS OP! De grotten zijn gesloten op 24 25 26 27 juni door opname van een film !!!VOORAF RESERVEREN STERK AANBEVOLEN !!! Welkom bij de grotten van Hotton! Uitzonderlijk natuurlijk erfgoed van Wallonië, de grotten van Hotton zijn de enige die volledig geclassificeerd zijn. Blader door de gigantische galerijen. Domineer een kloof van 30 meter. Overweeg de kwetsbare gordijnen. Hoor het gebrul van de stroom en ervaar de emotie van de ondergrondse wereld met onze gidsen. Sinds 2000 kunt u met een cursus die 3 keer langer en tweemaal zo diep is, de buitengewone verscheidenheid aan vormen en kleuren van de afzettingen van de grot aanschouwen. Je daalt 65 meter onder de grond af om een ondergrondse rivier te ontdekken en klim 30 meter te voet en 35 meter met de lift.
Michel&Dominique Rosière-Lambert
Waarom we u dit aanbevelen
de Grotten van Hotton zijn magnifiek en behoren tot de mooiste van België. Verken de gigantische galerijen. Domineer een kloof van 30 meter lang. Denk aan de fragiele draperieën. Luister naar het gebrul van de stortvloed en ervaar de emotie van de ondergrondse wereld
Culturele activiteiten
op 16.8 Km in onze buurt

Animalaine - Levend museum van wol en oude ambachten

 Wij zijn een Living Wool Museum gevestigd in Bastogne in België . Maar wat is een "levend" museum? We bieden een bezoek aan in drie fasen. U krijgt eerst de gelegenheid om ons dierenpark te ontdekken waarin u 25 soorten wollige dieren zult benaderen. Vervolgens zullen we u de stadia van wolwerk presenteren, zowel vandaag als aan het begin van de twintigste eeuw. We zullen je eindelijk door de tijd vervoeren: je wordt begeleid in een gereconstrueerd historisch huis. Dier , het is een levend museum, maar bovenal een plek van leven en ontmoetingen waarin we samen jouw projecten bouwen. We nodigen u uit om via deze site een weekendje weg te zijn voor een schooluitje om onze structuur en haar filosofie te ontdekken die ons dierbaar is. Zeer goed bezoek en we hopen je snel te zien!
Michel&Dominique Rosière-Lambert
Waarom we u dit aanbevelen
een bezoek in drie fasen. U krijgt eerst de gelegenheid om het dierenpark te ontdekken waarin u 25 soorten wollige dieren zult benaderen. Dan zult u de stadia van het wolwerk kunnen ontdekken, zowel vandaag als aan het begin van de 20e eeuw. je wordt door de tijd vervoerd in een gereconstrueerd historisch huis.
Culturele activiteiten
op 15.1 Km in onze buurt

Museum van de Kelten

Musée des Celtes de Libramont - Bienvenue en terre Celte ! Logé au coeur de l'Ardenne, là où vivaient les Celtes il y a de cela quelque 2500 ans, visitez ce Musée qui vous fera découvrir les Celtes et l'héritage qu'ils nous ont laissé en parcourant les divers aspects de leur quotidien. Une vie parfois bien proche de la nôtre malgré les siècles qui nous séparent. Si quelques idées toutes faites sur eux vous trottent dans la tête, vous pourriez bien être surpris ! Attention : l'adresse a changé : RDV Place Communale 7, 6800 Libramont. Nouveau : des manipulations uniques, des réalisations à emporter et autres installations à tester telles que le nouveau char reconstitué sur base des dernières recherches. Nouveau également : accessibilité PMR. Familles : carnet de visite et audioguide spécial pour les enfants. Scolaires : visites et animations sur réservation.
Michel&Dominique Rosière-Lambert
Waarom we u dit aanbevelen
Celtic Museum is verhuisd, Duur van het bezoek: 1 uur Let op: het bezoek vindt plaats op de eerste verdieping van de Halle aux Foires. Toegang via het trappenhuis aan de linkerkant van het gebouw. Alleen voor personen met beperkte mobiliteit, toegang met de lift, via de ingang van de Halle aux Foires (glazen deuren aan de voorzijde).
Culturele activiteiten
op 23 Km in onze buurt

Houtopia, de wereld van de zintuigen

 Gelegen in Houffalize, in het hart van de Ourthevallei, is Houtopia een plaats van ontwaken en ontwikkeling voor kinderen van 2 tot 12 jaar.  Na een volledige transformatie van de binnenruimte, is de binnenruimte van Houtopia nu gewijd aan de 5 zintuigen! 80 zintuiglijke ervaringen om te proberen te leven, om de wereld om ons heen te ontmoeten. Kom ruiken, observeren, voelen, proeven en soms heel verrast zijn! Het bezoek vindt plaats zonder schoenen(specifieke sokken gratis uitgedeeld). Terug naar zijn gevoel...  Bovendien zal de buitenspeeltuin, genesteld in een meander van de Ourthe, jong en oud laten uitwaaien in een bevoorrechte omgeving: ontspanning en plezier gegarandeerd. Test ons avonturenparcours dat je door klimspellen leidt om het begin van een sensationele afdaling te bereiken dankzij een glijbaan van meer dan 30 meter lang. Maar ook het evenwichtsparcours en de spelmodules aangepast aan de allerkleinsten! Tijdens de schoolperiode staat de cafetaria tot uw beschikking. Je vindt er snacks om kleine en grote trek te stillen. En zodat u niets van dit avontuur vergeet, biedt onze winkel souvenirs die geschikt zijn voor alle leeftijden en alle budgetten.
Michel&Dominique Rosière-Lambert
Waarom we u dit aanbevelen
In ons educatieve en recreatieve centrum vindt u alle activiteiten om een aangename tijd door te brengen met uw gezin, in een serene, rustgevende en vooral... zintuiglijke omgeving! Tijdens uw bezoek aan Houtopia kunt u: > de zintuiglijke ruimte verkennen die gewijd is aan de 5 zintuigen. > kinderen kunnen zich uitleven in een buitenspeeltuin. > catering in de kantine.
Culturele activiteiten
op 4.6 Km in onze buurt

La chapelle Notre-Dame de Lorette et sa source miraculeuse pour les yeux

Een rustgevende plek tussen Remagne en Moircy, met vanop de rotsige toppen een wijds uitzicht op de Westelijke Ourthevallei. Men vindt er een heilige plaats gewijd aan de Onze-Lieve-Vrouw van Lorette sinds 1649 door de Heeren van Laval. Een halfronde apsis strekt zich uit over het unieke kerkschip met daarboven een vierkante klokkentoren. Een kluizenaar vond er destijds zijn onderkomen zoals op de inscriptie vermeld staat "Fontein van de kluizenaar, 1646".De fontein is een bekken omringd door quartz keien en strekt zich uit onder de rotsen. Het bronwater met een geconcentreerd ijzergehalte bezit de kracht om oogaandoeningen te genezen. Volgens de schrijver Jean-Luc Devivier de Fortemps, werd het ook een bedevaartsoord voor de genezing van bloedarmoede en koorts, of om zich te beschermen tegen zware onweersbuien.Een cultus.. Ook als de oorspronkelijke cultus nu minder fervent wordt overgebracht.. Talrijke personen kennen het bestaan en het verhaal van deze miraculeuze bron. Dit bedevaartsoord wordt druk bezocht op de derde zondag van mei.(Bron : Maison du Tourisme du Pays de Saint-Hubert)
Michel&Dominique Rosière-Lambert
Waarom we u dit aanbevelen
Een kalme, vredige plek, met uitzicht op de weg Remagne-Moircy vanaf de rots van waaruit u het verloop van de ontluikende Ourthe kunt zien. We ontdekken een heiligdom gewijd aan Notre-Dame de Lorette sinds 1649 op initiatief van de heren van Laval.
Culturele activiteiten
op 25.7 Km in onze buurt

Chlorophyll Park

Chlorophyll Park en de parkbrasserie zijn tijdens de zomervakantie elke dag geopend van 9u30 tot 18u30. Parc Chlorophylle is een recreatief, educatief en artistiek bospark van 9 ha in het hart van het Ardense bos, tussen de Baraque de Fraiture en de Ourthevallei. Een educatief parcours van 2 km, een prachtige loopbrug in de boomtoppen en themaspeeltuinen laten je toe om op een speelse manier het bos te ontdekken. 🕐 Controleer de data/tijden op onze online kalender. 6 juli tot 25 juli: elke dag van 9.30 tot 18.30 uur 26 juli tot 1 september: elke dag van 10.00 tot 17.00 uur 2 september t/m 20 oktober: woensdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur (geen brasserie), weekend 10.00 tot 17.00 uur 21 oktober tot 3 november: elke dag van 10.00 tot 17.00 uur 4 november t/m 17 november: alleen in het weekend van 10.00 tot 17.00 uur   Aandacht: Voor een online reservering dient u uw tickets minimaal 2 uur vóór uw geplande bezoek te kopen. Laatste toegang 2 uur vóór sluitingstijd van het park. Ter plaatse betalen mogelijk. Reserveren is niet verplicht.   💶Prijs: Normale prijs Volwassene: € 9,50/volwassene. Normale prijs Kind (3 tot 12 jaar): € 8,50/kind. schattenjacht: 1€ per kind 🏠 Inwoners van Manhay : Gratis toegang alleen met bewijs van adres voor elke bezoeker (bijvoorbeeld identiteitskaart voor elke persoon ouder dan 3 jaar OF gezinssamenstelling   ⚠️Let op! Honden zijn niet toegestaan (geleidehonden wel). Twee kennels zijn gratis beschikbaar (reserveren verplicht). Toegankelijkheid voor kinderwagens en rolstoelen in het park (behalve bij de loopbrug) Welkom iedereen in Parc Chlorophylle!
Michel&Dominique Rosière-Lambert
Waarom we u dit aanbevelen
Mooie bosspeeltuin om met de kinderen te ontdekken, het is een recreatief bospark, 9ha in het hart van het Ardense woud, tussen de Baraque de Fraiture en de Ourthevallei.
Culturele activiteiten
op 11.3 Km in onze buurt

La Basilique de Saint-Hubert

De Basiliek van Saint-Hubert is een bedevaartsoord ter ere van de heilige Hubertus, patroonheilige van de jagers, en is erkend als uitzonderlijk erfgoed in Wallonië. Ze verleidt de bezoeker met haar majesteit en elegantie. Hoewel de eerste stichting dateert uit de 9e eeuw, werd het huidige gebouw hoofdzakelijk in de 16e eeuw opgetrokken. De basiliek, een ware les in de geschiedenis van de architectonische evolutie, doet denken aan de romaanse stijl, de overvloedige gotiek en de renaissance; de barok van de voorgevel uit het begin van de 13e eeuw contrasteert met het interieur waar het licht al zijn intensiteit geeft aan de kleuren van de materialen.Op de plaats van de huidige basiliek hebben al heel wat abdijkerken gestaan. Al deze kerken werden steeds groter en ze dienden als plaats voor de erediensten van de monniken en als bedevaartsoord voor de pelgrims. Opgravingen hebben restanten van een romaanse kerk uit de 11e eeuw gevonden (vestingen in de crypte) De huidige kerk werd gebouwd tussen 1526 en 1564, de welfsels werden pas in 1633 gelegd. Het altaar van Saint-Hubert dateert van 1648. Het overweldigende interieur van marmer van St.Remy (Rochefort) kwam tot stand tussen 1721 en 1733 en kort daarna kregen de koorstoelen en houten beelden van plaatselijke kunstenaars en van Guillaume Evrard hun plaats. Het (lege) graf van Sint-Hubertus werd geschonken door Leopold I in 1847. Diverse relikwieën worden bewaard in de kapel van de schatkamer. De stoffelijke resten van Sint-Hubertus werden tijdens de Franse Revolutie opgegraven en elders bewaard. Deze laatste rustplaats is tot heden onbekend. Geklasseerd monument "Patrimoine majeur de Wallonie".
Michel&Dominique Rosière-Lambert
Waarom we u dit aanbevelen
De streek van Saint-Hubert, met zijn mythische bossen in het hart van de Ardennen, staat al eeuwenlang bekend als een jagersparadijs. Deze plek, van ongelooflijke wilde rijkdom, biedt ook onmisbare wandelingen voor wandelaars.
Culturele activiteiten
op 28.6 Km in onze buurt

Au Coeur de l'Ardoise

"Een verrassende leisteenmijn met een ondergrondse afdaling, zijn lage gangen, zijn uitgestrekte zalen waar de 'scailtons' met gevaar voor hun leven dag na dag de aarde doorboorden op zoek naar de kostbare blauwe steen!de ondergrondse afdaling via het kabelspoor en een audiobegeleid parcours waarin de geologie, de winningstechnieken en de werkomstandigheden van de ondergrondse arbeiders worden onthuld."
Michel&Dominique Rosière-Lambert
Waarom we u dit aanbevelen
Plek waar je de kelder van de Ardennen kunt ontdekken. Duik onder de Ardeense bodem en ontdek het indrukwekkende resultaat van 90 jaar werk van de "scailtons", de leisteenmijnwerkers.
Culturele activiteiten
op 14.9 Km in onze buurt

Bastogne War Museum

Het Bastogne War Museum is een belangrijke plaats waar de herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog voortleven. Het museum verbaast en fascineert jong en oud. Met gevoel wordt er een licht geworpen op het verloop van het angstaanjagende Von Rundstedtoffensief. Na de Slag om Normandië heeft de Slag om de Ardennen onuitwisbare en onherstelbare sporen achtergelaten op het land en op de mensen. Dit nieuwe centrum van herinnering geeft door middel van decors, getuigenissen, multimedia-installaties en films niet alleen informatie maar ook gevoel door. Ze doet een beroep op emotie. De bezoeker neemt een duik in de geschiedenis dankzij 3D scènes. Door middel van belangrijke voorwerpen kunnen we de oorzaken en gevolgen van dit vreselijke conflict beter begrijpen, en hiermee de consequenties voor Europa en de Wereld.
Michel&Dominique Rosière-Lambert
Waarom we u dit aanbevelen
De route van het Bastogne War Museum biedt u een moderne en interactieve contextualisering van de oorzaken, gebeurtenissen en gevolgen van de Tweede Wereldoorlog, met bijzondere aandacht voor de Slag om de Ardennen
Sportive activiteiten
op 2.7 Km in onze buurt

Ardenne Nordic Park

Bent u liefhebber van Nordic Walking? Saint-Ode is een groene gemeente, gelegen tussen de velden en bossen van de Belgische Ardennen, een absolute must om een keer te bezoeken. Deze Ardense gemeente strekt zich uit over 24 dorpen en gehuchten en nodigt u uit in haar "Ardenne Nordic Park", het eerste nordic park van Belgisch Luxemburg. Met speciale aandacht voor Nordic Walkers werden er zes routes van 2 km tot 18,45 km gecreëerd. Deze routes zijn te downloaden op GPS en smartphone, en vertrekken vanuit verschillende plaatsen in de gemeente Sainte-Ode. Zo kunt u genieten van verschillende landschappen. Een Nordic Circuit Training over een afstand van 3,4 km wordt ook aangeboden. Toegankelijk en gemakkelijk voor beginners. Ideaal als u u bijvoorbeeld op uw techniek wilt concentreren. Bent u de verantwoordelijke van een groep? Ardenne Nordic Park is de ideale locatie voor een georganiseerde activiteit in het groen. Komt u voor één dag of meerdere dagen, alleen of met een groep, Nordic Walking combineert u makkelijk met gastronomie en andere bezienswaardigheden. Neem contact op met het Syndicat d'Initiative van Saint-Ode of surf op www.sainte-ode-tourisme.be (rubrique: Bewegen). Dit nordic walking park is voortgekomen uit de samnewerking tussen het Syndicat d’Initiative van Sainte-Ode, Ardenne Nordic Walking en het Maison de la Randonnée-GTA Belgique.
Michel&Dominique Rosière-Lambert
Waarom we u dit aanbevelen
De gemeente Sainte-Ode strekt zich uit over 24 dorpen en gehuchten en nodigt u uit om te wandelen in het Ardennes Nordic Park, het eerste Nordic park in Belgisch Luxemburg.
Sportive activiteiten
op 2.4 Km in onze buurt

Domaine de Wachirock

Michel&Dominique Rosière-Lambert
Waarom we u dit aanbevelen
Wilt u een goede tafel die uw smaakpapillen zal bekoren? Genieten van een lekker biertje of een ambachtelijk ijsje in onze brasserie met zicht op de vijver en Laval? Zin in een ontspannen middag op het terras terwijl uw kinderen zich vermaken in de speeltuin? Een weekend in de Ardennen doorbrengen? Wil je vissen op mooie zalmforel?
Sportive activiteiten
op 7.1 Km in onze buurt

Ferme Nanciry

Michel&Dominique Rosière-Lambert
Waarom we u dit aanbevelen
'Agrogolf is een landsport die wordt gespeeld op actieve boerderijen die voor het publiek toegankelijk zijn. Het spel is een variatie op normaal golf: de spelregels zijn voor het grootste deel hetzelfde; het is de setting van het spel en de hardware die verschillen.
Cultureel erfgoed
op 45.7 Km in onze buurt

Abbaye Notre-Dame d'Orval

 Opgelet: Laatste vertrek voor een bezoek: 1 uur voor sluitingstijd van de abdij. Tijdens het bezoek aan de overblijfselen van de oude cisterciënzerabdij ontdekt u een nog heel authentieke plek, in het dal waar de Mathildebron nog steeds stroomt. In het Gastenkwartier wordt u ondergedompeld in het cisterciënzer scriptorium. Op de schermen laten video-animaties u de geschiedenis van het klooster en het leven van de kloostergemeenschap ontdekken (10 minuten ). Geanimeerde modellen laten u vervolgens kennismaken met de architectuur van de abdij door de eeuwen heen. Een bewegwijzerde route is uitgezet om de ruines te ontdekken. In het enige gebouw dat nog van de vroegere abdij overbleef, vindt u : uilteg over het vakmanschap in het bierbrouwen van Orval, een interactief parcours voor de kinderen, en het werk van de monnikschilder Broeder Abraham Gilson. U zult versteld staan van de religieuse kunstcollecties en historische voorwerpen uit de oude smederijen. Deze bevinden zich in het museum, in de kelders uit de achttiende eeuw. De tuin met geneeskundige planten herinnert aan de oude kloosterapotheek met historische voorwerpen. Regelmatig vinden artistieke of historische tentoonstellingen plaats.
Michel&Dominique Rosière-Lambert
Waarom we u dit aanbevelen
Geloofsplaats, geschiedenis, gastronomische traditie: aan de Franse grens ligt de abdij van Orval sinds de 11e eeuw op de grens van de Belgische Ardennen en de Gaume Lorraine. Je proeft een uniek biertje en bezoekt een bijzonder architectonisch ensemble in een groene omgeving. Alle ingrediënten voor een rijk, spiritueel en smaakvol podium.
Sportive activiteiten
op 19.7 Km in onze buurt

Ardenne Aventures

Ardenne Adventures is een entertainmentbedrijf. Het biedt een ruime keuze aan activiteiten die emotie, avontuur en ontspanning combineren. Het is mogelijk om een of meer activiteiten op dezelfde dag uit te voeren. Het bedrijf biedt raften, kajakken, mountainbiken, paintball, bumperbal, boomklimmen en boogschieten, evenals kajakken, waterbal en waterfietsen dicht bij het drijvende dek. Sinds de zomer van 2019 is het ook mogelijk om plezier te hebben in het Funrpark.
Michel&Dominique Rosière-Lambert
Waarom we u dit aanbevelen
Ardenne Aventures in La Roche-en-Ardenne biedt een scala aan activiteiten om alleen of in groep en in het hart van de natuur te doen: mountainbiken, kajakken, raften, waterfietsen, paintball, bumperball, boogschieten, 4x4, paardrijden, avonturenpark, blobjump, via ferrata, ...
Culturele activiteiten
op 20.4 Km in onze buurt

Parc à Gibier de La Roche-en-Ardenne

 Dit park van 10 ha midden in de natuur biedt u de mogelijkheid om de bewoners van onze bossen en hun naaste familieleden van de boerderij te komen bewonderen. Op een 1,2 km lange wandelroute, in een omgeving die dicht bij hun natuurlijke leefomgeving ligt, ontmoet je een kudde damherten, herten en hinden, moeflons, everzwijnen, wolven, lynxen, vossen, oehoes ... Neem ook zeker een kijkje bij de dieren van de miniboerderij! Wie honger heeft, kan een hapje eten of een drankje nuttigen in onze gezellige cafetaria met haardvuur. Bij mooi weer kan u van ons terras met uitzicht op de speeltuin genieten.   Niet te missen: Schemerwandelingen van 12 juli tot 16 augustus 2024! Wolvenfestival op 17 en 18 augustus 2024! Het "burlen van het hert" op 27 en 28 september + 4 en 5 oktober 2024!   Ter info:  De duur van het bezoek is ongeveer: 1 uur.   -  Laatste toegang is 1 uur voor sluitingstijd.  Wij zijn geopend elke dag van 10u tot 19u.               Ons park is moeilijk toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit. Neem voor meer informatie contact met ons op. Honden of andere dieren zijn niet toegestaan in het Wildpark (enkel aangelijnd in de Cafetaria of op het terras van de Cafetaria).  Gelieve per mail te reserveren vanaf 15 personen.   Toegangsprijs: vrij bezoek van het park 6.5  € per kind (tussen 3 en 12 jaar). 8.5 € per volwassene ( vanaf  12 jaar). Groepstarief (+ 15 personnen) - 0.50 € p.p.   Onze cafetaria is open : Elke dag van 10.00 tot 18.00 uur. Vergezel onze verzorger en kom van heel dichtbij kennismaken met alle de dieren van het Wildpark!   Voederen van alle dieren. Voederen van de wolven.  Ontbijtformule: Ontbijt in het Wildpark in een uitzonderlijk kader! Verjaardagsformule: Een origineel verjaardagsfeestje voor kinderen tussen 3-12 jaar.   Info & reservaties via e-mail: info@parcagibierlaroche.be.
Michel&Dominique Rosière-Lambert
Waarom we u dit aanbevelen
Brame du Cerf - Wandeling en maaltijd! Luister naar de Brame du Cerf! 30 september en 7 oktober in het Parc à Gibier! Enkel op reservatie Info & reservaties: info@parcagibierlaroche.be
Vakantiewoningen
op 2.1 Km in onze buurt

A la Maison d'Ode

 Situé en plein cœur de l'Ardenne, sur le territoire de la très belle commune de Sainte-Ode , le gîte rural "A La Maison d'Ode", décoré avec goût et ultra équipé , peut accueillir jusqu'à 9 personnes  (8 adultes et 1 bébé). Cette maison de caractère construite il y a près de 300 ans a été entièrement aménagée en 2015 ! Dans un environnement vert, en pleine nature et avec une magnifique vue sur la campagne ardennaise , le gîte "A La Maison d'Ode" est idéalement situé afin d'allier vacances au calme et découverte des curiosités locales . Les pôles touristiques que sont Bastogne  et Saint-Hubert  ne se trouvent qu'à 10 petites minutes de la maison de vacances. Le gîte est également situé au pied d'un des nombreux chemins de promenade balisés de la commune de Sainte-Ode. Le propriétaire, fortement impliqué dans la vie associative locale et responsable de nombreux événements organisés dans la région, pourra vous renseigner sur les événements, les nombreuses activités à découvrir, les restaurants , etc.
Michel&Dominique Rosière-Lambert
Waarom we u dit aanbevelen
Altijd bovenaan onze vrienden van het huis van Ode. Dit huisje laat u een prachtige tuin, de moestuin en de dieren van het boerenerf ontdekken.
Culturele activiteiten
op 41 Km in onze buurt

Versterkt kasteel van Bouillon

Bezoek een van de grootste versterkte burchten van België en reis doorheen 1000 jaar geschiedenis. Het versterkte kasteel van Bouillon is gelegen op drie rotskammen en geeft een prachtig utizicht over de stad. Tijdens uw bezoek kunt u ook deelnemen aan een valkerijvoorstelling. De valkerij was een ware kunst tijdens de middeleeuwen. Kom kijken naar een voorstelling vol humor met koninklijke valken, arenden en uilen (van 10 februari tot en met 11 november). U kunt uw bezoek afsluiten met het museum Scriptura dat de geschiedenis van het onderwijs vertelt, en de tentoonstelling van het fresco "De gewapende bedevaart van Godfried van Bouillon".
Michel&Dominique Rosière-Lambert
Waarom we u dit aanbevelen
Reis door de eeuwen heen en ontdek hoe dit fort door de eeuwen heen het embleem is geworden van Bouillon, de parel van de Semois.Tijdens uw bezoek kunt u ook een kunst ontdekken die in de middeleeuwen zeer wijdverbreid was: valkerij. Bewonder de majestueuze vlucht van valken, adelaars en uilen in een eigenzinnige show (van 26 februari tot en met 13 november).
Komt naar ons toe